Pages

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Με τις θερμότερες ευχές μας...




Χρόνια Πολλά και Καλά!!!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!






Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Tο νέο Δ.Σ. της ΠΟΑΞΙΑ



Στις 23 Δεκεμβρίου 2015, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, Λ. Μεσογείων 96 στην Αθήνα, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο 15μελες Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. και αφού τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες, εξελέγησαν κατόπιν ψηφοφορίας για το Προεδρείο οι παρακάτω:

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Κανονικά θα καταβληθούν τα οφειλούμενα νυχτερινά στους Αστυνομικούς


  Αναδημοσίευση απο την ιστοσελίδα www.apasa.gr
 
Μετά απο αλλεπάληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας τόσο με το Υπουργείο Οικονομικών, όσο και με το Υπουργείο μας, και κάτω απο τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τα εξής:

Καταργείται ο στρατωνισμός στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.




 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Α.ΚΙ.Δ.Α. παίρνει 'σάρκα και οστά' με την, εντός ολίγων ημερών, δημοσίευση σχετικού Π.Δ.(σε τροποποίηση του ισχύοντος Π.Δ. 319/1995), που ανατρέπει το μέχρι τώρα ισχύον αναχρονιστικό δόγμα εκπαίδευσης στην Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ περί υποχρεωτικού στρατωνισμού, θεσμοθετώντας την κατάργησή του για το 2ο, 3ο και 4ο εκπαιδευτικό έτος και την αντικατάσταση του με την ακαδημαϊκής μορφής φοίτηση.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ομιλία ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Μαρίας, μέλος ΑΚΙΔΑ, στο 25ο Εκλογ/κο συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Αύριο θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας. Αύριο, λοιπόν, θα βρεθούμε όλοι μας έναντι της προσωπικής μας ευθύνης και συνείδησης να ψηφίσουμε για το μέλλον του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Είμαστε αστυνομικοί, συνάδελφοι και συνδικαλιστές.

Τα 'ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ' του 25ου εκλ/κού συνεδρίου Π.Ο.ΑΞΙ.Α.


Του ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ Πέτρου,* 
Το διήμερο των εργασιών του 25ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., που έλαβε χώρα την 9 και 10 Δεκεμβρίου, μας άφησε έναν βαθύ προβληματισμό σχετικά με την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΕΛ.ΑΣ σήμερα.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ομιλία Χρήστου Κόκκαλη, μέλος ΑΚΙΔΑ, στο 25ο συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.



Κύριε πρόεδρε, αγαπητοί κύριοι αντιπρόσωποι

Είμαι ο Χρήστος Κόκκαλης, Αστυνόμος Β', μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, με την Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών (ΑΚΙΔΑ).

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 25ΟΥ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Π.Ο.ΑΞΙ.Α.




Η δυναμική παρουσία του συνδυασμού μας «Συνεργασία Α.ΚΙ.Δ.Α. – ΝΕ.Σ.Π.Α.Α.» στο 25ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. χαρακτήρισε το διήμερο των εργασιών, οι αρχαιρεσίες του οποίου ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο. Ο συνδυασμός μας κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τρεις έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, έθεσε τέλος στο παλιό συνδικαλιστικό κατεστημένο.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Α.ΚΙ.Δ.Α. & Δ.Ε.Κ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ




ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Α.ΚΙ.Δ.Α. & Δ.Ε.Κ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

Η Α.ΚΙ.Δ.Α. και η Δ.Ε.Κ.Α. από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης τους, έχουν διακηρύξει σε όλους τους τόνους, την επιτακτική ανάγκη για εγκαθίδρυση της αξιοκρατίας στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία αμφισβητείται για πληθώρα διαδικασιών από μεγάλα ποσοστά του προσωπικού, κλονίζοντας το αίσθημα δικαιοσύνης.

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ της Ανοιχτής Κίνησης Δημοκρατών Αξιωματικών (Α.ΚΙ.Δ.Α.)





Στα πλαίσια των αγώνων μας και της διεκδίκησης
-για ένα καλύτερο μέλλον, με νέες εργασιακές δομές, με βάση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Αστυνομικών και των πολιτών
- για ένα πολιτικό σύστημα που θα μιλάει και θα αγωνίζεται με βάση τις ανάγκες και το δίκιο μας και
-για να σταματήσουμε την περαιτέρω οικονομική και κοινωνική μας εξαθλίωση δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι ''προαπαιτούμενο'' αποτελεί η ζωή μας

Ώς Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών καλούμε τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, κάθε εργαζόμενο και άνεργο, κάθε αγωνιστή και ευαισθητοποιημένο πολίτη να συμμετέχουν στο μαζικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 11/12 και ώρα 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.



Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ένωση Αξιωματικών Αθηνών: Όλοι μαζί μπορούμε πολλά - Ο καθένας μόνος του τίποτα



Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης μας, συνεδρίασε για πρώτη φορά την 09-11-2015 και πέραν των τρεχόντων θεμάτων που απασχόλησαν το συμβούλιο, έθεσε τους στόχους και τους τρόπους δράσης για την επίτευξη αυτών.

ΑΝΑΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ, ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ



Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών (Α.ΚΙ.Δ.Α.), εκ του θεσμικού της πλέον ρόλου καθώς μετέχει δυναμικά στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, συνεπής στη βασική της δέσμευση να υποστηρίξει με σθένος τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας για αποτελεσματική αστυνόμευση και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αιτείται από την ηγεσία του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ. την άμεση και γενναία ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό Υπηρεσιών επιφορτισμένων με την τοπική αστυνόμευση, σε πολλές εκ των οποίων συστηματικά καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού, λόγω της σοβαρότατης αριθμητικής ανεπάρκειας του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Επίσκεψη Α.ΚΙ.Δ.Α. στο ΤΕΑΠΑΣΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Σήμερα, 09-11-2015, αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Κίνησης Δημοκρατών Αξιωματικών (Α.ΚΙ.Δ.Α.) επισκέφθηκε το ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας των Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ) και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, Ταξίαρχο κ.ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟ Αναστάσιος και μέλη του Δ.Σ. προκειμένου να ενημερωθεί που αφορούν στο μέλλον του Ταμείου.

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Ένωσης Αξιωματικών Αθηνών



Με 8 αντιπροσώπους στην ομοσπονδία και 2 στο διοικητικό συμβούλιο, θα συμμετέχει η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών(Α.ΚΙ.Δ.Α.), για να συνεχίσει να διεκδικεί όσα υποσχέθηκε και να προσφέρει τα μέγιστα τόσο στο σωματείο όσο και στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ. 

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Έξοδο με πολιτική περιβολή θα πραγματοποιούν οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι


Ένα καίριο αίτημα της Ανοιχτής Κίνησης Δημοκρατών Αξιωματικών (Α.ΚΙ.Δ.Α.) και της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών Αθήνας (Α.Π.ΑΣ.Α.) ικανοποιήθηκε μετά απο πιέσεις των προς τα ηγετικά στελέχη της ΕΛΑΣ, στα πλαίσια του προγράμματος μας για ακαδημαϊκή φοίτηση της Σχολής Αξιωματικών της Αστυνομίας και της κατάργησης του στρατωνισμού.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Επισκέψεις ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (Α.ΚΙ.Δ.Α.) σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζονται οι επισκέψεις αντιπροσωπείας της Ανοιχτής Κίνησης Δημοκρατών Αξιωματικών (Α.ΚΙ.Δ.Α.) στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής, για ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων αλλα και για να συζητήσουν Υπηρεσιακά θέματα που απασχολούν το προσωπικό.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Οι Αστυνομικοί στην Εθνική Αντίσταση




Η Εθνική Αντίσταση σην Ελλάδα, χαρακτηρίζεται και διακρίνεται για την καθολικότητα της.

Tο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική, Ποιά τμήματα συγχωνεύονται




Ακόμα και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται ν' ανακοινώσει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. την αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών ανά γενική αστυνομική διεύθυνση σε ολόκληρη την χώρα. 

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

IΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (Α.ΚΙ.Δ.Α.)



Συναδέλφισσα και Συνάδελφε,
Είμαστε νέοι Αξιωματικοί και ακριβώς όπως και εσύ, μπήκαμε αξιοκρατικά στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., με όνειρα και φιλοδοξίες. Η προσγείωση ήταν ανώμαλη και η απογοήτευση αναπόφευκτη.

Νέα Διαταγή για ενίσχυση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου




Εκδόθηκε την 18/9 Διαταγή για ενίσχυση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου με προσωπικό απο τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών Αττικής και Θεσσαλονίκης αλλά και των Τ.Σ.Φ και Τ.Δ.Λ. της Χώρας για την επιτήρηση των χερσαίων ζωνών και θαλασσίων συνόρων προς αντιμετώπιση των εντόνων μεταναστευτικών ροών.

Οι αφανείς ήρωες της προσφυγικής κρίσης

Η επικεφαλής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών πραγματοποιεί συνεχώς ταξίδια σε Λέσβο και Κω.
Σε κεντρικό πρόσωπο της προσπάθειας που καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία για τη διαχείριση της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης αναδεικνύεται η επικεφαλής του 
Κλάδου Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ., Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Ο νεαρός αστυνομικός που θέλησε να υιοθετήσει μικρό προσφυγόπουλο στη Σάμο


Η ιστορία του νεαρού αστυνομικού Μάριου Κουτσούκου στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Σάμο.
Πώς γνώρισε το προσφυγόπουλο που θέλησε να γίνει ανάδοχος γονιός του.