Pages

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Πολυνομοσχέδιο κατά των διακρίσεων και των αυθαιρεσιών στα Σώματα Ασφαλείας






Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης

Στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής εισάγεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη σύσταση του Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας, ο οποίος έχει στόχο την αποτελεσματική διερεύνηση περιστατικών βίας και αυθαιρεσίας στα σώματα ασφαλείας και τους υπαλλήλους των καταστημάτων κράτησης.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Μόνο ατομικά η διεκδίκηση τών Αναδρομικών

 
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, το συνδικαλιστικό μας κίνημα  διεκδίκησε και πέτυχε δικαστικά, με την απόφαση της ολομέλειας του Σ.τ.Ε. την κήρυξη ως αντισυνταγματικού του Ν. 4307/2014, κατά το μέρος που αφορά τις αποδοχές των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ανάλυση και επεξήγηση του νομοσχεδίου περι Αστυνομίας στα γήπεδα..



Την 31/10/2016 τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο “περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού”, το οποίο περιλαμβάνει πλήθος τροποποιήσεων του ισχύοντος αθλητικού νόμου, εκ των οποίων αρκετές αφορούν την Ελληνική Αστυνομία και ιδίως τον ρόλο της στην τήρηση της τάξης εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Συγκεκριμένα στο άρθρο 50 του νομοσχεδίου ορίζεται οτι :

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Χορήγηση Tablet στους σπουδαστές των Αστυνομικών Σχολών και ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης



 Με δεδομένο ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, δεν χρειάζεται να μακρηγορήσει κανείς για το σημαντικό έργο των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας με στόχο την επιστημονική μόρφωση και την επιχειρησιακή κατάρτιση, καθώς επίσης και την πολιτιστική και κοινωνική καλλιέργεια των νεοεισερχομένων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.