Pages

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Τακτικές Μεταθέσεις Ανωτέρων Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. 2017


 Υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων τακτικών μεταθέσεων ανωτέρων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Έτους 2017 (6001/2/1019 από 29-11-2016).

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Αιχμές με πολλούς αποδέκτες η τοποθέτηση του Στάθη Κοντού στο 26ο συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.- Κατατέθηκαν προτάσεις της Δ.Ε.Κ.Α.(Βίντεο)



Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του Κοντού Ευστάθιου, Αντιπρόσωπο της Ε.ΑΣ.Υ.Αθηνών και μέλος της Δ.Ε.Κ.Α. στο 26ο Συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Καρπενήσι την 30/11/2016. Μία τοποθέτηση με αιχμές για πολλούς αποδέκτες...

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Πολυνομοσχέδιο κατά των διακρίσεων και των αυθαιρεσιών στα Σώματα Ασφαλείας






Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης

Στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής εισάγεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη σύσταση του Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας, ο οποίος έχει στόχο την αποτελεσματική διερεύνηση περιστατικών βίας και αυθαιρεσίας στα σώματα ασφαλείας και τους υπαλλήλους των καταστημάτων κράτησης.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Μόνο ατομικά η διεκδίκηση τών Αναδρομικών

 
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, το συνδικαλιστικό μας κίνημα  διεκδίκησε και πέτυχε δικαστικά, με την απόφαση της ολομέλειας του Σ.τ.Ε. την κήρυξη ως αντισυνταγματικού του Ν. 4307/2014, κατά το μέρος που αφορά τις αποδοχές των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ανάλυση και επεξήγηση του νομοσχεδίου περι Αστυνομίας στα γήπεδα..



Την 31/10/2016 τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο “περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού”, το οποίο περιλαμβάνει πλήθος τροποποιήσεων του ισχύοντος αθλητικού νόμου, εκ των οποίων αρκετές αφορούν την Ελληνική Αστυνομία και ιδίως τον ρόλο της στην τήρηση της τάξης εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Συγκεκριμένα στο άρθρο 50 του νομοσχεδίου ορίζεται οτι :

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Χορήγηση Tablet στους σπουδαστές των Αστυνομικών Σχολών και ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης



 Με δεδομένο ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, δεν χρειάζεται να μακρηγορήσει κανείς για το σημαντικό έργο των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας με στόχο την επιστημονική μόρφωση και την επιχειρησιακή κατάρτιση, καθώς επίσης και την πολιτιστική και κοινωνική καλλιέργεια των νεοεισερχομένων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΑΝΘ/ΜΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΗ



Του Σπύρου Κοψαύτη*,
 Στον απόηχο του 27ου απολογιστικού συνεδρίου της ΠΟΑΞΙΑ, αυτό που πραγματικά αξίζει να σημειωθεί είναι η δυναμική παρουσία των Ανθ/μων και των Αξ/κών του Ν. 3686/08 που αναδείξαμε το χρονίζον πια ζήτημα του βαθμολογίου μας, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την συμμετοχή μας στην συσταθείσα επιτροπή του Υπουργείου για την αναμόρφωση του βαθμολογίου με μία εκπρόσωπο προερχόμενη από τις τάξεις μας την Υ/Α ΣΔΡΑΚΑ Ελένη, αντιπρόσωπο της Ένωσης Αξ/κών Κεντρικής Μακεδονίας.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ



 Μία φράση μπορεί να χαρακτηρίσει τις εργασίες του 27ου Απολογιστικού Συνεδρίου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α : «Νίκη της δημοκρατίας και της ενότητας». 

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Η Αλλαγή είναι κοντά...γίνε συμμέτοχος!! - Κάλεσμα της Δ.Ε.Κ.Α.



Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,
- Παρά τις παράνομες μεθοδεύσεις που συμπίεσαν ασφυκτικά τον προεκλογικό χρόνο και στραγγάλισαν τη δημοκρατία στο σωματείο μας.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Το διαδικτυακό spot και οι αφίσες της Δ.Ε.Κ.Α. για τις εκλογές!!



Δείτε το διαδικτυακό spot της Δ.Ε.Κ.Α. και τις αφίσες ενόψει των εκλογών στις 11-12-13/06/2016 στην Ε.ΑΣ.Υ. Αθήνας

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Εκλογές αποφάσισε η Γ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.Αθήνας- Μέχρι αύριο πρωί οι Υποψηφιότητες..!!



  Εκλογές στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αθήνας αποφασίστηκε σήμερα στη Γενική Συνέλευση που διεξήχθη, με τη δήλωση υποψηφιοτήτων για τη συμμετοχή στις εκλογές να ορίζεται η αυριανή ημέρα(Κυριακή) και ώρα 12:00...!!!! 

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση - Κάλεσμα Δ.Ε.Κ.Α. Β/Α Α.: «ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;»


  Οι εκλογές κανονικά αποτελούν την πεμπτουσία της δημοκρατίας. Ωστόσο, δε φαίνεται να ασπάζονται την ίδια άποψη και οι διοικούντες το Σωματείο της Ένωσης μας (Βορειοανατολική Αττική). Πως εξηγείται αλλιώς η όλως αιφνιδιαστική προκήρυξη των αρχαιρεσιών και η επίσπευση τους με διαδικασίες “fast track” και με τρόπο τέτοιο, που ουσιαστικά καταργείται η προεκλογική περίοδος και αναιρούνται ο γόνιμος διάλογος και οι προεκλογικές αντιπαραθέσεις; Προς τι η βιασύνη, όταν μάλιστα το Προεδρείο του Σωματείου επέδειξε χαρακτηριστική νωθρότητα και οκνηρία καθ’ όλη την προηγούμενη τριετία, απέχοντας από ανακοινώσεις και δράσεις, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την αδράνεια του ως προς το πιο απλό, τη δημιουργία ιστοσελίδας της Ένωσης, για να ενημερώνονται οι συνάδελφοι μας; 

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ιδρυτική διακήρυξη και υποψηφιότητες της Δ.Ε.Κ.Α. Β/Α ΑΤΤΙΚΗΣ





   Η Δ.Ε.Κ.Α. δίνει το παρόν και στην ένωση Βορειοανατολικής Αττικής. Με τις αρχές και τις αξίες για γνήσια συνδικαλιστική δράση και αναβάθμισης του πρωτοβάθμιου σωματείου μας, νέοι οι περισσότεροι συνάδελφοι, συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία. Θέλουμε να είμαστε παρόντες στην προάσπιση και την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των Αστυνομικών της Βορειοανατολικής Αττικής.

Γεμίσαμε ''επισήμους'' σ' αυτή τη χώρα.....,*της Μαρίας Παναγοπούλου






Της Μαρίας Παναγοπούλου*,
 Η Ελληνική Αστυνομία του 2016 πάσχει από πολλά. Είναι βλέπετε και η «οικονομική κρίση» που μας ξεφύτρωσε το 2009 και από τότε όλες μας τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα τα αποδίδουμε σ’ αυτήν.

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση Α.Π.ΑΣ.Α. για την απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει τους Ένστολους




  Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη ,στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο , αναγνώρισε τις ιδιαιτερότητες που συνεπάγεται για τον εργαζόμενο στα Σώματα Ασφαλείας η άσκηση του επαγγέλματος του, καθώς και τη συνεπακόλουθη υποχρέωση της πολιτείας για ανάλογη μεταχείριση.

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ενημέρωση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων του οικονομικού έτους 2015-Τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας προηγουμένων ετών


Την 05-04-2016 εκδόθηκε νέα εγκύκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών ( ΠΟΛ 1041 /ΦΕΚ Β-926) με την οποία παρέχονται οδηγίες για την ορθή υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων του οικονομικού έτους 2015.

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

H ΠΟΑΞΙΑ για βαθμολόγιο- κρίσεις, παράλληλη επετηρίδα, επιλογή αρχηγού και ανθυπαστυνόμους

 
Διαβάστε τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΞΙΑ: Συνεδρίασε στις 5 Απριλίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέματα ημερήσιας
διάταξης:

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αξιωματικών Αθηνών

 
 Σε μία κατάμεστη αίθουσα, από το πλήθος των παρευρισκόμενων μελών μας, του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ» , την Τετάρτη 06/04/2016 και από ώρα 09:30, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια ΤακτικήΓενική Συνέλευση της Ένωσής μας.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Παιχνίδια και τρόφιμα για παιδιά μεταναστών από τους Αξιωματικούς της Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε μία εκ των προτάσεων της Α.ΚΙ.Δ.Α. στο Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, για συνεισφορά της Ένωσης στους συνανθρώπους μας που εισέρχονται στη χώρα και χρειάζονται στήριξη.

Ανακοίνωση Δ.Ε.Κ.Α. για την Φύλαξη Στόχων απο Αστυνομικούς





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΚΑ
Η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της έχει διακηρύξει την πρόθεσή της, στην οποία παραμένει πιστή, να απέχει από ανακοινώσεις-πυροτεχνήματα που χαϊδεύουν τα αυτιά των συναδέλφων, χωρίς όμως να δίνουν λύση στα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !



Συνάδελφοι, συναδέλφισες, 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους για δύο θέματα: 

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΦΥΓΕΤΕ ΚΑΙ... ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΑΖΙ





Αθήνα, 21 Μαρτίου 2016*


Η 17η Μαρτίου 2016 αποτελεί πλέον μαύρη μέρα για το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

«ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ» ΤΟΥ 26ου ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Π.Ο.ΑΞΙ.Α.




   Σε κλίμα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης, χωρίς ωστόσο να εκλείψουν και ορισμένες ακραίες φωνές που επιχείρησαν να διαταράξουν την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών, έλαβε χώρα το Σάββατο, 27-02-2016, σε ξενοδοχείο των Αθηνών, το 26ο Έκτακτο Καταστατικό Συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για την πραγματοποίηση του εν λόγω συνεδρίου, που αντικείμενο του είχε την τροποποίηση μέρους των καταστατικών διατάξεων, ελήφθη κατά τις εργασίες του 25ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας, έπειτα από επίμονη απαίτηση του συνδυασμού μας «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.ΚΙ.Δ.Α. – ΝΕ.Σ.Π.Α.Α.» να εφαρμοστούν πιστά οι σχετικές καταστατικές διατάξεις.

Απολογισμός του 26ου Εκτάκτου Καταστατικού Συνεδρίου Π.Ο.ΑΞΙ.Α.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σάββατο 27/2/2016 έλαβε χώρα στην Αθήνα το 26ο Έκτακτο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας για θέματα τροποποίησης μέρους των καταστατικών διατάξεων. Από το σύνολο των 99 παρόντων αντιπροσώπων υπερψήφισαν τις προτεινόμενες τροποποιήσεις 80 εξ αυτών, ενώ οι αντιπρόσωποι του συνδυασμού μας «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.ΚΙ.Δ.Α. – ΝΕ.Σ.Π.Α.Α.» δεν συναίνεσαν διαβλέποντας ότι οι εν λόγω τροποποιήσεις δεν εξυπηρετούν την ανάπτυξη του συνδικαλιστικού μας κινήματος, αλλά αφορούν απλά και μόνο την προσαύξηση και τον τρόπο κατανομής θέσεων.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Τακτική Γενική Συνέλευση ΕΝ.ΑΞΙ.Α. - Κάλεσμα συμμετοχής

 


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το Δ.Σ. της Ενώσεώς μας συνεδρίασε την 23-02-2016 και αποφάσισε όπως  η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  30 Μαρτίου 2016 και ώρα 09.30΄ σε αίθουσα (10ου ορόφου) του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52 - Αθήνα) με θέματα :

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Η Δ.Ε.Κ.Α. κόβει την πίτα της και σας προσκαλεί..!!!





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών (Δ.Ε.Κ.Α.) με τη συμμετοχή της Α.ΚΙ.Δ.Α., της Α.Π.ΑΣ.Α. και της ΝΕ.Σ.Π.Α.Α. σας προσκαλεί όλους στην κοπή της πίτας που θα πραγματοποιηθεί

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Στο ίδιο έργο θεατές.....



Με αφορμή τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και την έναρξη των ετησίων κρίσεων των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες της προηγούμενης περιόδου για την βελτίωση των κριτηρίων αξιολόγησης των κρινόμενων αξιωματικών, με σκοπό την διασφάλιση της αξιοκρατίας, η όλη διαδικασία ακολουθεί για ακόμη μια φορά την πεπατημένη συντηρώντας το παλιό πελατειακό, αναχρονιστικό και σαθρό καθεστώς αξιολόγησης!

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση Δ.Ε.Κ.Α.(ΑΚΙΔΑ-ΑΠΑΣΑ) για την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στην ένστολη διαμαρτυρία



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Κ.Α. (Α.ΚΙ.Δ.Α. – Α.Π.ΑΣ.Α.)
Η πορεία διαμαρτυρίας των ένστολων, που έλαβε χώρα την Παρασκευή 05/02/2015 στο κέντρο της Αθήνας, αποτελεί μία μόνο από τις πολλές κινητοποιήσεις που έχει στη φαρέτρα του το συνδικαλιστικό μας κίνημα προκειμένου να καταστεί απολύτως σαφές και σε όλους τους τόνους η διάθεση μας να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για θέματα που αφορούν την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων στα Σώματα Ασφαλείας, τις οικογένειές τους και ολόκληρη την κοινωνία.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Φωτογραφίες απο την Πανελλαδική Ένστολη διαμαρτυρία



Μεγάλη απήχηση και δυνατό παλμό είχε η χθεσινή συγκέντρωση των ένστολων.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Κάλεσμα ΑΚΙΔΑ-ΑΠΑΣΑ για την Πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία


Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,

Η υπάρχουσα κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια σε κανένα μας. Η αφύπνιση όλων μας είναι απαραίτητη και ο ανυποχώρητος αγώνας για διεκδίκηση των κεκτημένων είναι μονόδρομος.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Οι ομοσπονδίες Σ.Α δίπλα στους αγρότες: ''Μας ενώνουν όλους οι κοινοί αγώνες''

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην Γενική Συνέλευση των αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας παρευρέθησαν σήμερα 27/01/2016 αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας,

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Η ΝΕΣΠΑΑ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις


Η  ΝΕΣΠΑΑ από την δημιουργία της ξεκαθάρισε πως στόχος της είναι να βγάλει την Ένωση Αξιωματικών Κ.Μακεδονίας από τον μικρόκοσμο της και να κάνει άνοιγμα συνεργασίας με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς της Αστυνομίας αλλά και με άλλες κοινωνικές ομάδες.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ο Κύβος Ερρίφθη – Σύσσωμα στο Δρόμο


22.01.2016.2

Με θερμά αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και ιερής στοχοπροσήλωσης στον όρκο μας για ανυποχώρητη υπεράσπιση των συμφερόντων των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ως αναγκαίας προϋπόθεσης για την εξασφάλιση συνθηκών ασφαλείας και σταθερότητας στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, η πρώτη ιστορική κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων του Συνδικάτου μας.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Υπογράφηκε η Υπουργικη απόφαση για το Στρατωνισμό στη σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.




Με την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Τόσκα στη σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. σήμερα, και την υπογραφή της Υπουργικής απόφασης πραγματοποιείται η άρση του Στρατωνισμού στη σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία οι δόκιμοι Υπαστυνόμοι δύναται μετά της λήξης του ημερήσιου προγράμματος εκπαίδευσης να εξέρχονται, να διαμένουν και να σιτίζονται εκτός σχολής.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τη στέγαση Αστυνομικών Υπηρεσιών στο χώρο του Αερολιμένα ''ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ''







 Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών-Δ.Ε.Κ.Α. (Α.ΚΙ.Δ.Α. και Α.Π.ΑΣ.Α.) επισκέφθηκε την Παρασκευή 08/01/2016 τη Δ/νση Αστυνομίας Αερολιμένα Αθηνών όπου και πραγματοποίησε συζητήσεις με το αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτή.