Pages

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Κάποια πράγματα ερμηνεύονται με το μεράκι και την συναδελφικότητα, και όχι μέσα από το προεκλογικό πρίσμα

Ορμώμενοι από πρόσφατο άρθρο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αστυνομικού περιεχομένου, όπου εν μέσω άλλων σχολίων, στοχοποιουνται συγκεκριμένοι αστυνομικοί - γεγονός που μας δημιουργεί αλγεινή εντύπωση – εκθέτουμε τα ακόλουθα. Εκ του θεσμικού μας ρόλου ως εκλεγμένοι συνδικαλιστές οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού, παράλληλα όμως να είμαστε και η φωνή του αστυνομικού, του οποίου το δικαίωμα για δημόσια έκφραση υπόκειται σε περιορισμούς εκ του κανονισμού του Σώματος. Γι' αυτό, λοιπόν, κύριοι σας καλούμε να απεχετε από το να θίγετε αβασάνιστα την υπηρεσιακή υπόληψη και ακεραιότητα αξιωματικών, των οποίων η αξία είναι εγνωσμένη. Τόσο οι αξιωματικοί αυτοί όσο και οι συνεργάτες τους ανεξαρτήτως βαθμού σπατάλησαν άφθονες ώρες υπηρεσιακού και προσωπικού χρόνου, για να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης μια σοβαρότατη υπόθεση. Αδιαμφισβήτητα, τον τελευταίο λόγο έχει η δικαιοσύνη, η οποία και θα αποφανθεί, αλλά πρέπει να αναφέρουμε, για την ιστορία, ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί δεν μας έχουν συνηθίσει σε "συλλήβδην διαπομπεύσεις για τα μάτια και την τέρψη της κοινής γνώμης". Κύριοι, δεν ερμηνεύονται όλα κοιτώντας τα μέσα από το προεκλογικό πρίσμα. Κάποια πράγματα ερμηνεύονται αν λάβει κανείς υπόψιν το μεράκι, την συναδελφικότητα και την διάθεση για προσφορά στην κοινωνία μέσω της πάταξης της εγκληματικότητας. Γι' αυτό λοιπόν, μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα και μην σπευδετε να "ακυρώσετε" την δουλειά ενός αστυνομικού τμήματος, το οποίο αψηφώντας τα διάφορα εμπόδια, συνεχίζει να προσπαθεί και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα.


Η γραμματεια της Α.ΚΙ.Δ.Α.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Η Α.ΚΙ.Δ.Α. για την ημέρα εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης

Image result for εθνικη αντισταση

 Η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζοντας την ύψιστη προσφορά των αντάρτικων οργανώσεων καθιέρωσε την 25η Νοεμβρίου, ημέρα επετείου της μάχης του Γοργοποτάμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.
       Για να αποδοθεί φόρος τιμής στους αγωνιστές, που στα χρόνια της κατοχής, αρνούμενοι να συνεργαστούν με τους κατακτητές, αντιστάθηκαν και πολέμησαν το φασισμό και το ναζισμό, που δεν υποτάχθηκαν κι όρθωσαν περήφανα το ανάστημά τους παλεύοντας για τη νίκη του λαού, που τραυματίσθηκαν ή έπεσαν ηρωικά στη μάχη, που συνελήφθησαν κι εκτελέστηκαν, για την απελευθέρωση της Ελλάδας. 
      Το μήνυμα αυτού του αγώνα για λαϊκή ελευθερία φτάνει μέχρι τις μέρες μας, διδάσκοντας ότι χρέος μας είναι η αντίσταση σε κάθε μορφή καταπίεσης, φασισμού κι εθνικισμού. Για μία καλύτερη δημοκρατική κοινωνία, χωρίς ανισότητες και διακρίσεις. 
     Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών τιμά τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, δεν ξεχνά τις θυσίες των ηρώων, που έγραψαν λαμπρές σελίδες στην Ελληνική Ιστορία, πολεμώντας για το δίκαιο και την ελευθερία.

Η γραμματεια της Α.ΚΙ.Δ.Α.


Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Ο ρόλος της Αστυνομίας στην αντιμετωπιση της βίας κατά των γυναικών

H Αλληλεγγύη Γυναικών συμμετείχε σε ομιλία σχετικά με τη βία κατά των γυναικών, ενόψει της 25ης Νοεμβρίου. Συζητήθηκαν πολλά θέματα κ ακούστηκαν πολλές απόψεις από γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στο παρελθόν καθώς και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν αυτές από τους αρμόδιους φορείς.    Η Αστυνομία παίζει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση μιας κακοποιημένης γυναίκας καθώς αποτελεί τον πρώτο φορέα με τον οποίο έρχεται σε επαφή η γυναίκα επιζήσασα.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Η Α.ΚΙ.Δ.Α. για την 45η Επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

      Πέρασαν 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και το μήνυμα αυτής, πάντα επίκαιρο, απέναντι στη δικτατορία, το φασισμό και κάθε μορφή καταπίεσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι ελευθεριών. Ο Νοέμβρης του '73 μας δίδαξε ότι ο αγώνας για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» είναι διαρκής και αδιαπραγμάτευτος. Η δημοκρατία δεν χαρίζεται, αλλά κατακτιέται με αγώνες και θυσίες και τελικά επικρατεί, ο δε περιορισμός της λαϊκής ελευθερίας θα είναι πάντα προσωρινός στο πέρασμα του χρόνου. Η ηρωική αντίσταση του λαού, στα μαύρα χρόνια της ξενοκίνητης δικτατορίας, έγραψε τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας. 

     Να καταλάβουν όσοι ονειρεύονται αυταρχικά καθεστώτα, διώξεις και «καθαρές λύσεις», ότι η ανεκτικότητα, που επιδεικνύει η δημοκρατία ακόμα και στους εχθρούς της, έχει όριά όταν φτάνει στο σημείο να απειλείται η ελευθερία. Κλείστε τα αφτιά σας στις σειρήνες των νοσταλγών της χούντας και κάθε αμετανόητου παραχαράκτη της ιστορίας του λαού μας.

     Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών, αποφασισμένη να αρθεί στο ύψος της ιστορικής της ευθύνης, ως συνέχεια δημοκρατών Αξιωματικών, που διώχθηκαν, φυλακίσθηκαν και βασανίσθηκαν στα χρόνια της δικτατορίας, χαιρετίζει την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου και στέλνει σήμερα το δικό της αναλλοίωτο μήνυμα σε όλα τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Εμείς οι εργαζόμενοι αστυνομικοί, κομμάτι του ελληνικού λαού, αγωνιζόμαστε καθημερινά να προστατεύσουμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις, με πίστη κι αφοσίωση στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των συνανθρώπων μας, για μια καλύτερη κοινωνία. 

     Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους, που θα λάβουν μέτρα κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, ώστε αυτές να πραγματοποιηθούν ειρηνικά και να μην υπάρξουν συμβάντα, που θα αμαυρώσουν την επέτειο. 

     Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία δεν θα περάσει ο φασισμός.


Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.  

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Δ.Α. για την επίσκεψη της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού στη Δ.Α.Ε.Α.



     Επίσκεψη πραγματοποίησαν χθες 08-11-2018 στην Έδρα της Δ.Α.Ε.Α. η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Όλγα και ο Αρχηγός του Σώματος κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Αριστείδης. Στη συγκέντρωση ήταν παρόντες ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής και ο Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του κ. Αρχηγού. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα στο Αμφιθέατρο της Υπηρεσίας, το οποίο ήταν κατάμεστο με παρουσία 600 και πλέον ατόμων εκ του προσωπικού της Υ.ΜΕ.Τ., της Υ.Α.Τ. και του Επιτελείου, ενώ την Υπουργό και τον Αρχηγό υποδέχθηκε και παρουσίασε ο Διευθυντής της Δ.Α.Ε.Α. Ταξίαρχος κ. ΣΑΝΙΔΑΣ Παρασκευάς. 

     Η κα. Υπουργός ανακοίνωσε την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή, που προβλέπει την εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών στους ενστόλους, καθώς και τη βούληση της Κυβέρνησης προς αποκατάσταση της αδικίας των μισθολογικών περικοπών, που υπέστησαν στα χρόνια των μνημονίων, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη της στο προσωπικό της Δ.Α.Ε.Α. και γενικότερα της Ελληνικής Αστυνομίας. 

     Ο κ. Αρχηγός αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της Δ.Α.Ε.Α., στις λύσεις που έχουν δοθεί σε προβλήματα της εν λόγω Διεύθυνσης και σε περαιτερω ενέργειες, που ήδη έχουν δρομολογηθεί, όπως είναι η ενίσχυση με προσωπικό και η προμήθεια υπηρεσιακού εξοπλισμού, δίδοντας παράλληλα κατευθυντήριες οδηγίες κι εκφράζοντας την αμέριστη στήριξή του στους υπηρετούντες στη Δ.Α.Ε.Α. 

     Μετά το πέρας των ομιλιών, πολιτική και φυσική ηγεσία άκουσαν ζητήματα, που τέθηκαν από παρευρισκομένους εκπροσώπους συνδικαλιστικών ενώσεων κι έγινε εποικοδομητικός διάλογος επί θεμάτων υπηρεσιακής φύσεως, όπως οι ανάγκες σε προσωπικό και δημόσια είδη, η επικινδυνότητα των σταθερών σημείων φύλαξης, η επανεξέταση των αναγκών μετακίνησης διμοιριών στην επαρχία, η λήψη ημερήσιων αναπαύσεων κ.α.

     Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών, μετέχοντας δυναμικά στα συνδικαλιστικά δρώμενα, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μιας νευραλγικής μάχιμης υπηρεσίας όπως η Δ.Α.Ε.Α., εντοπίζοντας προβλήματα και προτείνοντας ρεαλιστικές λύσεις.
    

Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Επιστροφή παρακρατηθέντων ποσών στους συνταξιούχους του Κλάδου Υγείας



Αναδημοσιευουμε την ανακοινωση του ΤΕΑΠΑΣΑ , που αφορα την περαίωση διαδικασίας επιστροφής αχρεωστήτως παρακρατηθέντων ποσών στους συνταξιούχους του Κλάδου Υγείας. 


Την 1 Νοεμβρίου 2018 καταβλήθηκαν μέσω Ε.Φ.Κ.Α. στους συνταξιούχους του Κλάδου Υγείας, τα παρακρατηθέντα ποσά, με τη διαδικασία που είχαμε αναφέρει σε προγενέστερη ανακοίνωσή μας.

Όσον αφορά, την επιστροφή κρατήσεων σε νόμιμους κληρονόμους συνταξιούχων που απεβίωσαν(χωρίς μεταβίβαση σύνταξης) σας ενημερώνουμε ότι:

Σύμφωνα με το υπ' αριθμ. Σ60/3/60880 από 12/1/2018 έγγραφο του Ε.Φ.Κ.Α., στις περιπτώσεις επιστροφής ποσών που παρακρατήθηκαν υπέρ υγειονομικής περίθαλψης θανόντων συνταξιούχων, ισχύει:

  • Εάν δεν καταβάλλεται σύνταξη, η επιστροφή κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης κατά τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν.4501/2017, θα γίνεται στους νόμιμους κληρονόμους του συνταξιούχου που απεβίωσε, είτε εξ αδιαθέτου είτε εκ διαθήκης.
  • Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να αποδεικνύεται στην υπηρεσία, η ιδιότητα του κληρονόμου με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
    • Στην περίπτωση που δεν έχει δημοσιευτεί διαθήκη: πρόσφατο πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης, πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών, πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομικού δικαιώματος (υποβάλλεται από όλους τους δικαιούχους).
    • Στην περίπτωση που έχει δημοσιευτεί διαθήκη: αντίγραφο της διαθήκης, πρόσφατα πιστοποιητικά περί μη προσβολής/αμφισβητήσεως του κληρονομικού δικαιώματος και περί μη δημοσίευσης άλλης/νεότερης διαθήκης, πιστοποιητικό περί μη αποποίησης του κληρονομικού δικαιώματος (υποβάλλεται από όλους τους δικαιούχους).
  • Εάν υπάρχουν περισσότεροι του ενός δικαιούχοι, η αίτηση για την απόδοση των αναδρομικών θα υποβάλλεται είτε ξεχωριστά από τον καθένα είτε από έναν, νόμιμα εξουσιοδοτημένο να ενεργήσει ως εκπρόσωπος των υπολοίπων.

Επισυνάπτεται υπόδειγμα αίτησης που θα υποβάλλετε στην Υπηρεσία μας, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε πατώντας εδώ:

Η Πρόεδρος Δ.Σ.


Πηγη :  http://www.teapasa.gr/