Pages

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΑΚΙΔΑ: Να δοθούν τα 120 Ευρώ και στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας


   Προ λίγων ημερών ανακοινώθηκε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενέκρινε την καταβολή εκτάκτου επιδόματος ύψους 120 Ευρώ στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενόψει εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, το οποίο θα δοθεί υπό μορφή οδοιπορικών. Χαιρετίζουμε αυτή την κίνηση, που στην παρούσα χρονική στιγμή έχει ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα, αναγνωρίζοντας την αποστολή και το έργο των στελεχών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

   Ωστόσο, θεωρούμε ότι το ίδιο έκτακτο επίδομα θα πρέπει να δοθεί, όχι μόνο στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και σε αυτό των Σωμάτων Ασφαλείας. Ο Ν.4472/2017 στα άρθρα 123 έως 126 ρυθμίζει κατά τρόπο ενιαίο το μισθολόγιο των ενστόλων, ήτοι των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

   Από τη στιγμή, που η καταβολή του ως άνω εκτάκτου επιδόματος δεν γίνεται στοχευμένα, αλλά αφορά το σύνολο του προσωπικού, δεν είναι δυνατό να εξαιρούνται αυτής τα Σώματα Ασφαλείας. Η ρύθμιση από το νόμο κοινού μισθολογίου ενστόλων γίνεται μεταξύ άλλων και για να μην υπάρχουν περιθώρια διαφορετικής οικονομικής αντιμετώπισης του προσωπικού. Αναμένουμε να υπάρξει κάποια αντίστοιχη πρωτοβουλία και για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, που εργάζεται υπό αντίξοες κι επικίνδυνες συνθήκες, για την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών.

   Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών σταθερά υποστηρίζει το ενιαίο μισθολόγιο των ενστόλων και τη βαθμολογική και μισθολογική αντιστοιχία των στελεχών ως κοινό αρραγές μέτωπο οικονομικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα.

Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Ομιλία του Παππά Ελευθερίου στο 30ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας


Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,
Ως ένα από τα νεώτερα και νεοεκλεχθέντα μέλη της Ομοσπονδίας μας, θα ήθελα να τονίσω τη σημασία και τη συμβολή της διεργασίας των συνεδρίων της ΠΟΑΞΙΑ, που προσφέρουν τη δυνατότητα να ακουστούν όλες οι φωνές και οι απόψεις, με βασικό στόχο την εξέλιξη και την πρόοδο τόσο του θεσμού του συνδικαλισμού όσο και της Αστυνομίας στο σύνολο.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Ομιλία Βαγενά Σοφίας στο 30ο Συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. (Βίντεο)


Κυρίες και κύριοι,
Βρίσκομαι εδώ ως εκπρόσωπος της Ανοιχτής Κίνησης Δημοκρατών Αξιωματικών. Eίναι ιδιαίτερη μας χαρά και τιμή να μετέχουμε στο 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, ως συνεχιστές των παλιών συνδικαλιστικών κινημάτων, που με αγώνες και θυσίες πάλεψαν ώστε να μπορούμε εμείς σήμερα να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των Αστυνομικών.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Οι θέσεις της ΑΚΙΔΑ για το βαθμολόγιο Αξιωματικών

              Σε συνέχεια των προτάσεων, που κατατέθηκαν στο 30ο Συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών θεωρεί ότι ένα σωστό και δίκαιο βαθμολόγιο ειναι αναγκαίο να ανταποκρίνεται, όχι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εκάστοτε από εμάς, αλλά στο κοινό συμφέρον και την εύρυθμη λειτουργία του Σώματος. Ειδικότερα, ως προς τη βαθμολογική εξέλιξη των Αξιωματικών, οι θέσεις της ΑΚΙΔΑ ειναι κατά περίπτωση οι ακόλουθες:

- Εντοπίζεται πρόβλημα κυρίως στους εξ ιδιωτών προερχόμενους Αξιωματικούς της Σ.Α.Ε.Α., που φέρουν το βαθμό του Α/Υ΄ και Α/Α΄, οι οποιοι υπολείπονται ετων υπηρεσίας προκειμένου συμπληρώσουν 40ετη υπηρεσία, ώστε να δικαιούνται αξιοπρεπή σύνταξη. Ολοι οι υπόλοιποι Αξιωματικοί σύμφωνα με το ισχύον βαθμολόγιο δεν έχουν κανένα πρόβλημα προς συμπλήρωση της 40ετίας (35+5 μάχιμη πενταετία).

Για αυτή την κατηγορία Αξ/κων και μόνο για τους βαθμούς του Α/Δ΄και Α/Υ΄ θα πρέπει να δοθεί λύση, που δεν θα επηρεάζει τους υπόλοιπους χιλιάδες Αξιωματικούς. Η προτεινόμενη λύση για τους βαθμους αυτους είναι να καταρτίζονται κάθε έτος Πίνακες Προακτεων όσων συμπληρώνουν τις τυπικές προς προαγωγή προϋποθέσεις, από τους οποίους με αίτησή τους θα εξαιρούνται όσοι επιθυμούν, ωστε να παραμείνουν στον ίδιο βαθμό αυξάνοντας τα έτη υπηρεσίας τους. Την επόμενη χρονιά όσοι έκαναν χρήση του δικαιώματος εξαίρεσης να τίθενται κατα προτεραιότητα πρώτοι στην επετηρίδα του βαθμού τους. Το δικαίωμα αυτό να μπορούν να το ασκήσουν απο 1 εως 3 έτη στο βαθμό του Α/Υ΄ και από 1 εως 3 έτη στο βαθμό του Α/Δ΄.

Αξιωματικοί, που εχουν συμπληρώσει 35ετια  πραγματικής υπηρεσίας ή Α/Υ που πρόκειται να συμπληρώσουν αυτή κατά την επόμενη 3ετια δεν δύνανται να κάνουν χρήση του παρόντος. 

Με  τη διαδικασία αυτή οι λίγες εκατοντάδες Αξιωματικοί, που εχουν πρόβλημα, δεν θα δημιουργήσουν ανάσχεση στις κρίσεις, καθηλώνοντας τους υπόλοιπους χιλιάδες και στερώντας τους την εξέλιξη, με κίνδυνο αποστρατείας τους στο βαθμό του Α/Υ΄.

- Ένα άλλο θέμα στο οποίο θέλουμε να αναφερθούμε είναι η εξέλιξη των Aξιωματικών του ΤΕΜΑ. Πρόταση μας είναι η επέκταση της προαγωγής τους στο βαθμό του Α/Α΄ και  Α/Υ΄ εκτός οργανικών θέσεων εφόσον προαχθεί στον αντίστοιχο βαθμό και ο τελευταίος ομοιόβαθμος Αξιωματικός της Σ.Α.Ε.Α. της ίδιας ημερολογιακής χρονιάς (επέκταση του Π.Δ. 24/ 97 άρθρου 42 παράγραφος 2).

Επιπροσθέτως, να παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής τους σε συνδέσμους του εξωτερικού και πρεσβείες και των Αξιωματικών των ΤΕΜΑ, εφόσον πληρούν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις.

Είμαστε αντίθετοι σε προτάσεις και προσπάθειες κατάργησης του Τ.Ε.Μ.Α., ενος θεσμού με κύρος και ιστορία, που λειτουργεί εδώ και μισό αιώνα.

-  Η Α.ΚΙ.Δ.Α είναι στο πλευρό των Ανθυπαστυνόμων και στηρίζει τη βαθμολογική και οικονομική τους εξέλιξη, καθώς και την προαγωγή τους σε Αξιωματικούς, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν.3686/2008. Όπως ολοι οι Υπαξιωματικοί των Σωμάτων των ενστόλων εξελίσσονται βαθμολογικά σε Αξιωματικούς με τα χρόνια υπηρεσίας, το ίδιο ισχύει και στην Ελληνική Αστυνομία.

Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Μήνυμα της Α.ΚΙ.Δ.Α. για την επέτειο του Πολυτεχνείου


   Η 46η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι εδώ, για να μας θυμίσει τους αγώνες, ενάντια στη δικτατορία και στην καταπίεση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Να μας θυμίσει ότι η λαϊκή ελευθερία δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένη, αλλά ότι κερδίζεται με διαρκή αγώνα και θυσίες. Να μας αποδείξει ότι η δημοκρατία, ως το μόνο σταθερό και δίκαιο πολίτευμα, τελικά επικρατεί απέναντι σε όσους την επιβουλεύονται.

   Αποτίουμε φόρο τιμής κι ευγνωμοσύνης στους αγωνιστές, που ηρωικά αντιστάθηκαν στη χούντα και στο φασισμό, που πάλεψαν για "ψωμί, παιδεία κι ελευθερία", που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν. Για πολλοστή φορά στην ιστορία, απέδειξαν ότι η ελευθερία έχει βαθιά τις ρίζες της στην ανθρώπινη φύση και δεν περιορίζεται με τη βία, ούτε υποκύπτει σε απειλές. Μόνο με ισότητα, ανεκτικότητα κι αλληλοσεβασμό επιτυγχάνεται η πρόοδος και η κοινωνική ελευθερία.

   Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών εύχεται καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους, που θα λάβουν μέτρα κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ευχόμαστε όλα να κυλήσουν ειρηνικά και ομαλά. Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε τυχόν πράξεις βίας, που θα επιχειρήσουν να αμαυρώσουν αυτή τη σπουδαία ημέρα μνήμης κι αντίστασης. Στη γιορτή της δημοκρατίας δεν έχουν θέση συμβάντα, που υπονομεύουν τις κατακτήσεις και το δίκαιο του λαού. Οι εργαζόμενοι αστυνομικοί, ως κομμάτι του ελληνικού λαού, αγωνιζόμαστε καθημερινά για το αγαθό της ασφάλειας, προστατεύοντας τους συμπολίτες μας, σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα και στηρίζοντας τις δημοκρατικές κατακτήσεις.

Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.  


Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Πως πρέπει να λειτουργούν τα Τμήματα Ενδοοικογενειακής Βίας στην Ελληνική Αστυνομία


 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πληροφορηθήκαμε τη διαταγή για την ίδρυση του Τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας. Καταρχάς, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, καθόσον το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας ξεκίνησε την υλοποίηση ενός πάγιου αίτηματός μας, που είναι η δημιουργία μιας αστυνομικής υπηρεσίας, που θα επιλαμβάνεται θεμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Ανακοινώθηκε λοιπόν, η ίδρυση του εν λόγω Τμήματος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα - με τα οποία ήδη είχαν τεθεί οι βάσεις - στο Π.Δ 37/2019 (ΦΕΚ 63/Β/23-04-2019).

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Ζητάμε αυξήσεις κι αποκατάσταση των μισθών μας



     Οι αλλεπάλληλες μισθολογικές περικοπές, κατά τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων και η μετέπειτα καθήλωση των μισθών εξακολουθούν να διατηρούν έως και σήμερα τις ίδιες επαχθείς οικονομικές επιπτώσεις στη ζωή των ενστόλων και των οικογενειών μας.
     Παρά τις διαβεβαιώσεις για βελτίωση της οικονομίας κι επιστροφή στην κανονικότητα, ουδεμία ανάλογη και ουσιαστική μεταβολή έχει γίνει στα μισθολογικά μας, που εξακολουθούν να καταβάλλονται ωσάν να είχαμε συνθήκες κρίσης. Να θυμίσουμε ότι οι αποδοχές μας έχουν περικοπεί σε ποσοστό έως και 35%, συμπεριλαμβανομένου δώρων εορτών και αδείας και το τελευταίο ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων βρίσκεται ήδη προς κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ, έχοντας προταθεί ως αντισυνταγματικό από το ΣΤ΄ Τμήμα του.
     Κατόπιν των ανωτέρω, αλλά και της κατάθεσης του προσχεδίου προϋπολογισμού του έτους 2020, καθώς και της επικείμενης συζήτησης και ψήφισης αυτού, ήρθε η ώρα μετά από σχεδόν 10 χρόνια λιτότητας και περικοπών, να ζητήσουμε να δοθούν αυξήσεις στις αποδοχές των εργαζομένων στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.
     Από τα οικονομικά στοιχεία, που θα εγγραφούν στις παροχές προς τους εργαζομένους, στον προϋπολογισμό του 2020, θα φανούν οι αληθινές προθέσεις. Για το λόγο αυτό εγκαίρως, καταθέτουμε τρία συγκεκριμένα και ουσιαστικά οικονομικά αιτήματα:

- Να δοθούν αυξήσεις 10% στους βασικούς μισθούς όλων ανεξαιρέτως των βαθμών κι όχι μαγείρεμα των ιδίων κονδυλίων, που θα παίρνουν 5 Ευρώ από τον ένα βαθμό και θα τα δίνουν στον άλλον.
- Να αυξηθεί το επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας και να εξισωθεί στο ίδιο ύψος με αυτό των ενόπλων δυνάμεων.
- Να χαρακτηριστεί το επάγγελμα των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας ως επικίνδυνο κι ανθυγιεινό με αντίστοιχη καταβολή του εν λόγω επιδόματος ή ανάλογη εναλλακτική οικονομική παροχή.
    Με τα ανωτέρω δίκαια αιτήματα ζητάμε την άρση μόλις του 1/3 των οικονομικών επιπτώσεων, που έχουμε υποστεί. Ζητάμε να αποτυπωθεί και στα μισθολογικά η βελτίωση των οικονομικών δεδομένων της χώρας. Ζητάμε να γίνει πράξη το «δεν θα σας ξεχάσουμε», που ακούστηκε από τα πιο επίσημα χείλη στη ΔΕΘ. Εάν πραγματικά υπάρχει βούληση θα φανεί στον προϋπολογισμό… Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!
                                                         Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΌΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης




 Τα αποθεματικά των ταμείων από τις εισφορές των εργαζομένων έχουν μπει πολλές φορές στο στόχαστρο ιδιωτικής εκμετάλλευσης. Αυτή τη φορά όμως ιδιωτικές εταιρείες πηγαίνουν ένα βήμα πιο πέρα κι ετοιμάζονται να ενταχθούν μέσα στο ίδιο το δημόσιο - έως τώρα - σύστημα ασφάλισης.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Δ.Α. για τις μεταθέσεις Αξιωματικών



Το Ανώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έκρινε αιτήματα προσφυγών τακτικών μεταθέσεων Αξιωματικών έτους 2019 και η Διαταγή του Αρχηγείου με όλα τα ονόματα εστάλη στις Υπηρεσίες μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

''Αλλάξτε κρίση..''



Ως ΔΕΚΑ και ΑΚΙΔΑ διαχρονικά έχουμε καταγγείλει το σαθρό , αναχρονιστικό και πελατειακό σύστημα με το οποίο διεξάγονται οι κρίσεις των ανώτατων Αξιωματικών του οργανισμού μας και έχουμε αγωνιστεί με όλες μας τις δυνάμεις για την αλλαγή του. 

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Τσιφλίκι η Ελληνική Αστυνομία;



 Οι Δ.Ε.Κ.Α και Α.ΚΙ.Δ.Α ουδέποτε μπήκαν σε λογικές συνδιοίκησης , όπως έπραξαν τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών μας, καθόλο το προηγούμενο διάστημα. Ούτε αμφισβητήσαμε το δικαίωμα της ηγεσίας να εκπονεί και να υλοποιεί τον υπηρεσιακό σχεδιασμό, όπως κρίνει, πάντα όμως στο πλαίσιο της νομιμότητας και του σεβασμού των δικαιωμάτων του προσωπικού, που έχουν κατακτηθεί με κόπο και αγώνες. 

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Μήνυμα της ΑΚΙΔΑ για την ημέρα εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης

 
 

Η 9η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Νίκης των Λαών ενάντια στο ναζισμό και στο φασισμό. Η ημέρα αυτή, που συμπίπτει με τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με το Ν.2703/1999 καθιερώθηκε στη χώρα μας ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944. 

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Η Αλληλεγγύη Γυναικών της ΔΕΚΑ για την ίδρυση του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας


  Σημαντικό επίτευγμα της Αλληλεγγύης Γυναικών της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών αποτελεί η ίδρυση του καινοτόμου Τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας, σύμφωνα με το Π.Δ. 37/2019 (υπ. αριθ. 63 ΦΕΚ, τεύχος Α19 από 23.04.2019), το οποίο είχε προαναγγελθεί από την πολιτική ηγεσία ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και την Διεθνή Ειρήνη.

 Ειδικότερα, το ανωτέρω Διάταγμα προβλέπει την λειτουργία του κεντρικού Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας το οποίο θα υπάγεται στον Κλάδο Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ επιμέρους Γραφεία λειτουργούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αλλά και σε κάθε Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση και Διεύθυνση Αστυνομίας Νομού ανά την ελληνική επικράτεια.


 Βασικοί στόχοι της νεοσυσταθείσας Υπηρεσίας αποτελούν:
  • η αποτελεσματική αντιμετώπιση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας και βίας κατά των γυναικών σε πανελλαδικό επίπεδο, η οποία επιτυγχάνεται με την παρακολούθηση σχετικών υποθέσεων, την μελέτη μέτρων πρόληψης και καταστολής των εγκλημάτων, την ορθή εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, καθώς και την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων των ως άνω μέτρων και η αναπροσαρμογή τους.
  • η συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων, τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και άλλους συναρμόδιους φορείς.
  • η διαρκής επιμόρφωση και εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού και ιδίως αυτού που εκτελεί καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας και χειρίζεται σχετικά περιστατικά.
  • η λειτουργία 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής καταγγελιών περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και ανάπτυξης εφαρμογής ηλεκτρονικής καταχώρισης καταγγελιών και παρακολούθηση της πορείας των καταγγελιών αυτών
 Πρόκειται για ένα πρότυπο, καινοτόμο και εξειδικευμένο τμήμα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, το οποίο θα επωφελήσει το κοινωνικό σύνολο, αποβλέποντας στην μείωση των περιστατικών βίας και στην άρση των κοινωνικών ανισοτήτων. Η Αλληλεγγύη Γυναικών της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στους επιζώντες και επιζήσασες-θύματα της ενδοοικογενειακής βίας και βίας κατά των γυναικών με τις εθελοντικές, κοινωνικές, και πλέον και υπηρεσιακές δράσεις της. 

 Γίνεται μνεία ότι η Αλληλεγγύη Γυναικών της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών, αποτελεί μία ομάδα η οποία απαρτίζεται από γυναίκες και άνδρες Αστυνομικούς οι οποίοι με γνώμονα τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη, προσπαθούν να άρουν τυχόν αδικίες στο γυναικείο αστυνομικό προσωπικό. Επιπροσθέτως, παράλληλα με την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, παρεμβαίνουν σε φαινόμενα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. 


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Δ.Ε.Κ.Α.







 Δείτε το Π.Δ. με την ίδρυση του Τμήματος  Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας






Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Όμιλία της Βαγενά Σοφίας ,ως εκπρόσωπος της Α.ΚΙ.Δ.Α. στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής


Βρίσκομαι εδώ ως εκπρόσωπος της Ανοιχτής Κίνησης Δημοκρατών Αξιωματικών.
Η παράταξη μας αντιμετωπίζει το συνάδελφο ως εργαζόμενο πάνω από όλα, όποια θέση κι αν έχει στην ιεραρχία γιατί πιστεύουμε ότι έχει ξεπεραστεί ο αυταρχικός τρόπος διοίκησης του σώματος.

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Διεκδικητικό πλαίσιο της Α.ΚΙ.Δ.Α.





ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών, η προοδευτική συνδικαλιστική παράταξη Αξιωματικών και Ανθυπαστυνόμων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνεχίζει δυναμικά στο πλευρό των συναδέλφων!

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Ο εκσυγχρονισμός της ΕΛ.ΑΣ. περνάει μέσα από την εκπαίδευση


 
 

 Την Τετάρτη 10-04-2019 εκπρόσωποι της Α.ΚΙ.Δ.Α.,της Δ.Ε.Κ.Α. και το μέλος του Δ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.Αθήνας ΧΑΧΑΛΗΣ Βαλάντης επισκέφθηκαν την Αστυνομική Ακαδημία και συζήτησαν διεξοδικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση με τον Διοικητή Υποστράτηγο κ. ΝΤΖΙΜΑΝΗ Φώτιο. 

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Η Α.ΚΙ.Δ.Α. για την απαλλαγή των Δοκίμων Υπαστυνόμων από εξωεκπαιδευτικά καθήκοντα στην Αστυνομική Ακαδημία



Μία από τις πρώτες ενέργειες του νέου Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας ήταν η εισήγηση να αναλάβει μόνιμο προσωπικό την εξωτερική φρουρά του στρατοπέδου της Αμυγδαλέζας και όχι οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι, γεγονός που άρχισε να εφαρμόζεται, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη διάταξη του άρθρου 49 & 1 του ΠΔ 319/1995 «Οργανισμός Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας».

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Στηρίζουμε το συνάδελφο, στηρίζουμε τη δουλειά μας, στηρίζουμε την κοινωνία



 Mε αφορμή την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ενός έτους από τη λειτουργία της 24ωρης γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής κι ενημέρωσης, ως παρατάξεις οφείλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας για την αποδοχή της πρότασής μας αυτής από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Επίσκεψη εκπροσώπων Αλληλεγγύης Γυναικών στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού


Η Αλληλεγγύη Γυναικών της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών, επισκέφθηκε την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να προσφέρει ρούχα και παιχνίδια σε γυναίκες και παιδιά που βρίσκονται στις δικαστικές φυλακές Θήβας. 

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Η ΑΚΙΔΑ για τα επεισόδια στο Συλλαλητήριο


Προ λίγων ημερών η ΧΑ δια του Αρχηγού της αποκάλεσε τους αστυνομικούς «κρατικά σκουλήκια». Χθες στο Συλλαλητήριο, που διοργανώθηκε στο Σύνταγμα με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, εθνικιστικά τάγματα εφόδου, θέλοντας να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο, επιτέθηκαν με σφοδρότητα και βιαιότητα κατά αστυνομικών τραυματίζοντας δεκάδες συναδέλφους.

Η δράση των ταγμάτων εφόδου είναι γνωστή από δολοφονίες και τραυματισμούς ελλήνων και αλλοδαπών, τραμπουκισμούς κατά εργατών στη ζώνη του Περάματος, επιδρομές στον Άγιο Παντελεήμονα και σε άλλες περιοχές, ασκώντας βία και τρομοκρατία σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και από άλλες περιπτώσεις φασιστικών και ναζιστικών συμπεριφορών, που καλλιεργούν μίσος και φόβο.

Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών καταδικάζει τη βαρβαρότητα των εκάστοτε κουκουλοφόρων, που στρέφεται κατά εργαζομένων αστυνομικών, οι οποίοι υπηρετούν τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους τραυματισθέντες συναδέλφους και καλούμε όλους να καταδικάσουν ευθέως τα χθεσινά γεγονότα και αυτούς που τα προκάλεσαν, χωρίς υπεκφυγές και διγλωσσία


Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.