Έξοδο με πολιτική περιβολή θα πραγματοποιούν οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι

by 5:56 μ.μ. 0 comments

Ένα καίριο αίτημα της Ανοιχτής Κίνησης Δημοκρατών Αξιωματικών (Α.ΚΙ.Δ.Α.) και της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών Αθήνας (Α.Π.ΑΣ.Α.) ικανοποιήθηκε μετά απο πιέσεις των προς τα ηγετικά στελέχη της ΕΛΑΣ, στα πλαίσια του προγράμματος μας για ακαδημαϊκή φοίτηση της Σχολής Αξιωματικών της Αστυνομίας και της κατάργησης του στρατωνισμού.
Σύμφωνα με εκδοθείσα διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι θα πραγματοποιούν την έξοδο τους απο τη σχολή Αξιωματικών με ευπρεπή πολιτική περιβολή και ΟΧΙ με τη στολή εξόδου, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
Η διαταγή ορίζει ότι οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι θα παρουσιάζονται με τη στολή εξόδου πριν απο την έξοδο τους, προς επιθεώρηση, και έπειτα θα μπορούν να φορούν την πολιτική τους ενδυμασία εντός των κοιτώνων. Αυτό βέβαια αποτελεί ένα ''νεκρό'' σημείο αυτής της διαταγής, που θα δυσχεραίνει τους Δόκιμους Υπαστυνόμους,     καθώς λόγο της αλλαγής ενδυμασίας τους δεσμεύεται ένα χρονικό όριο της εξόδου τους.
 Όσον αφορά αυτή τη διαταγή, ως Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών(Α.ΚΙ.Δ.Α.) θεωρούμε ότι πρώτο βήμα για αλλαγή της αναχρονιστικής λειτουργίας της σχολής, προς όφελος των σπουδαστών της, επετεύχθη και με επόμενη πρόταση μας θα διεκδικήσουμε την απευθείας έξοδο με πολιτική περιβολή των Δόκιμων Υπαστυνόμων ή την έναρξη της επιθεώρησης μισή ώρα νωρίτερα ώστε να εξοικονομηθεί ο χαμένος χρόνος.

Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.


Διαχειριστής

Α.ΚΙ.Δ.Α.

Aνοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικων.