Η Α.ΚΙ.Δ.Α. για την 45η Επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

by 10:34 π.μ. 0 comments
      Πέρασαν 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και το μήνυμα αυτής, πάντα επίκαιρο, απέναντι στη δικτατορία, το φασισμό και κάθε μορφή καταπίεσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι ελευθεριών. Ο Νοέμβρης του '73 μας δίδαξε ότι ο αγώνας για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» είναι διαρκής και αδιαπραγμάτευτος. Η δημοκρατία δεν χαρίζεται, αλλά κατακτιέται με αγώνες και θυσίες και τελικά επικρατεί, ο δε περιορισμός της λαϊκής ελευθερίας θα είναι πάντα προσωρινός στο πέρασμα του χρόνου. Η ηρωική αντίσταση του λαού, στα μαύρα χρόνια της ξενοκίνητης δικτατορίας, έγραψε τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας. 

     Να καταλάβουν όσοι ονειρεύονται αυταρχικά καθεστώτα, διώξεις και «καθαρές λύσεις», ότι η ανεκτικότητα, που επιδεικνύει η δημοκρατία ακόμα και στους εχθρούς της, έχει όριά όταν φτάνει στο σημείο να απειλείται η ελευθερία. Κλείστε τα αφτιά σας στις σειρήνες των νοσταλγών της χούντας και κάθε αμετανόητου παραχαράκτη της ιστορίας του λαού μας.

     Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών, αποφασισμένη να αρθεί στο ύψος της ιστορικής της ευθύνης, ως συνέχεια δημοκρατών Αξιωματικών, που διώχθηκαν, φυλακίσθηκαν και βασανίσθηκαν στα χρόνια της δικτατορίας, χαιρετίζει την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου και στέλνει σήμερα το δικό της αναλλοίωτο μήνυμα σε όλα τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Εμείς οι εργαζόμενοι αστυνομικοί, κομμάτι του ελληνικού λαού, αγωνιζόμαστε καθημερινά να προστατεύσουμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις, με πίστη κι αφοσίωση στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των συνανθρώπων μας, για μια καλύτερη κοινωνία. 

     Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους, που θα λάβουν μέτρα κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, ώστε αυτές να πραγματοποιηθούν ειρηνικά και να μην υπάρξουν συμβάντα, που θα αμαυρώσουν την επέτειο. 

     Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία δεν θα περάσει ο φασισμός.


Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.  

Διαχειριστής

Α.ΚΙ.Δ.Α.

Aνοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικων.