Η επαναφορά της εσώκλειστης φοίτησης στη Σχολή Αξιωματικών ακολουθεί παρωχημένα εκπαιδευτικά πρότυπα

by 9:51 μ.μ. 0 comments

    Η εκπαίδευση των Δοκίμων Υπαστυνόμων κι εν γένει των Αστυνομικών είναι αναγκαίο να προσανατολίζεται στις απαιτήσεις και στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα δικαιώματα των εκπαιδευομένων. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν, αργά αλλά σταθερά, οι αλλαγές τα τελευταία χρόνια, με κυριότερη τομή την κατάργηση της υποχρεωτικής εσώκλειστης φοίτησης - του λεγόμενου στρατωνισμού - στη Σ.Α.Ε.Α., για τους Δοκίμους του 2ου, 3ου και 4ου εκπαιδευτικού έτους και την αντικατάστασή της με ακαδημαϊκή φοίτηση. Η ανωτέρω κατάργηση αποτέλεσε κατάκτηση και αποφασιστικό βήμα προς τη μερική αποστρατικοποίηση του χαρακτήρα της Σχολής προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι αφενός να επικεντρωθούν στα μαθήματά τους κι αφετέρου να κοινωνικοποιούνται καλύτερα κι απρόσκοπτα στην προσωπική τους ζωή. 

    Γνωστό είναι ότι η Α.ΚΙ.Δ.Α. πρότεινε, πρωτοστάτησε κι ανέδειξε την κατάργηση του στρατωνισμού, σε μία προσπάθεια περαιτέρω εκδημοκρατισμού, η οποία στη συνέχεια αγκαλιάστηκε από το συνδικαλιστικό κόσμο και βρήκε την αμέριστη υποστήριξη των Δοκίμων Υπαστυνόμων. Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι μετά από συγκεκριμένη πρόταση σχεδιάζεται η επαναφορά της εσώκλειστης φοίτησης για το 2ο και 3ο έτος, κάτι το οποίο απευχόμαστε, διότι ερείδεται σε λογικές παρωχημένων προτύπων και δεν προάγει τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο της εκπαίδευσης.

    Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών από την πρώτη στιγμή θεωρεί το εν λόγω θέμα μείζονος σημασίας, για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και αναβάθμιση των αστυνομικών σχολών. Για μία ακόμα φορά στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων Δοκίμων, που μετά την ανάθεση φρούρησης σε αυτούς της Σχολής, με την τροποποίηση, που επέφερε το Π.Δ. 89/2019 στον Οργανισμό της Σχολής Αξιωματικών, άλλη μία αλλαγή επιχειρείται, που δεν τους βρίσκει σύμφωνους, αίρει κεκτημένα δικαιώματα κι αποτελεί κίνηση οπισθοδρόμησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.

Διαχειριστής

Α.ΚΙ.Δ.Α.

Aνοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικων.