ΑΚΙΔΑ: Αποχωρούμε για να αγωνιστούμε

by 12:51 μ.μ. 0 comments

   Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών, ακούγοντας τη φωνή των μελών της, ομόφωνα αποφάσισε να απέχει των επικείμενων συνδικαλιστικών εκλογών της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κι ΕΝ.ΑΞΙ.Α., ούσα θέσει αντίθετη στον τρόπο με τον οποίο δρομολογήθηκαν οι εκλογές, ήτοι:

- Προκηρύχτηκαν εκτάκτως με προθεσμία μόλις μίας εβδομάδας για κατάθεση υποψηφιοτήτων και νέες εγγραφές.

- Στην Π.Ο.ΑΞΙ.Α. οι εκλογές διεξάγονται με τους παλαιούς αντιπροσώπους, δηλαδή αντιπρόσωποι του 2018, που εκλέχτηκαν για 3 χρόνια θα εκλέξουν Δ.Σ. για 6 χρόνια (δύο 3ετίες).

- Μεσούσης της εβδομάδας συγκέντρωσης υποψηφιοτήτων κατατέθηκε τροπολογία, που ουσιαστικά απαγόρευε την κάθοδό μας στις συνδικαλιστικές εκλογές.   

Επειδή, πιστεύουμε σε ένα μαζικό συνδικαλιστικό κίνημα, που εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία.

Επειδή, είμαστε υπέρ του δημοκρατικού διαλόγου και της υγιούς  πολυφωνίας.

Επειδή, δεν πιστεύουμε στον ευάλωτο προσωποπαγή συνδικαλισμό.

Επειδή, η ουσία του συνδικαλισμού δεν έγκειται σε δημόσιες σχέσεις, συνδικαλιστικές προσφορές κι εθιμοτυπία, αλλά στην εκ του νόμου προβλεπόμενη διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών συμφερόντων των γυναικών και αντρών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επειδή, αν γίνουμε ακόλουθοι θα είμαστε ανακόλουθοι λόγων κι έργων.

 

   Στην παρούσα φάση και υπό τις διαμορφωθείσες συνθήκες, διαφωνούμε κι αποχωρούμε για να αγωνιστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο οποίος θα προασπίζει τα συμφέροντα των μελών μας.

    Στους συναδέλφους, που θα εκλεγούν, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Διαχειριστής

Α.ΚΙ.Δ.Α.

Aνοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικων.