Μήνυμα της ΑΚΙΔΑ για την 25η Μαρτίου

by 3:25 μ.μ. 0 comments

    Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί το μεγαλύτερο σταθμό της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, που οδήγησε στη γέννηση του νέου ελληνικού κράτους. Η κορυφαία εθνική και συνάμα κοινωνική πράξη αντίστασης ενάντια στην υποδούλωση, τον απολυταρχισμό, την αδικία και την ανισότητα. Οι ιδέες, που συντέλεσαν στην έκρηξη της επανάστασης, έχουν βαθύτερες ρίζες στις αρχές του διαφωτισμού. Ελευθερία, δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, ορθολογισμός, προοδευτική κοινωνία. Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έρχεται να μας εμπνεύσει και να μας δώσει δύναμη να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής.

    Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, για τη χώρα μας κι ολόκληρο τον κόσμο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δίνουμε τη μάχη με ατομική και κοινωνική ευθύνη κι ακολουθούμε τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας. Με διαρκή αγώνα, ανθρωπισμό κι αλληλεγγύη, μπορούμε ενωμένοι να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

    Στηρίζουμε τους εργαζομένους, που συνεχίζουν και δεν εξαιρούνται από τις ΠΝΠ. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εργαζόμενοι Σωμάτων Ασφαλείας, Ενόπλων Δυνάμεων, καταστημάτων τροφίμων και φαρμάκων, μέσων ενημέρωσης, τηλεφωνικών κέντρων, διανομείς κ.α.. Είναι άνθρωποι, που εκτίθενται σε κίνδυνο και χρειάζονται έμπρακτα τη στήριξη της Πολιτείας.   

    Χρόνια Πολλά σε όλους!

 

Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.

Διαχειριστής

Α.ΚΙ.Δ.Α.

Aνοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικων.