Μήνυμα για τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας

by 8:26 μ.μ. 0 comments

     Η 8η Μαρτίου, Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, αποτελεί ημέρα υπενθύμισης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Η Ημέρας της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη και διοργανώθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αμερικής. Το 1975 η ημέρα αυτή αναγνωρίστηκε κι έκτοτε υιοθετήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη.

     Είναι ημέρα απότισης φόρου τιμής, αλλά κι ανάδειξης των δικαιωμάτων των γυναικών να ζούνε σε ένα φιλικό, οικογενειακό, κοινωνικό κι εργασιακό περιβάλλον, να διεκδικούν ίσες ευκαιρίες ζωής, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, λόγω εθνότητας/εθνικότητας, κοινωνικής τάξης, σεξουαλικού προσανατολισμού, χρώματος, θρησκείας κ.α., αλλά και ταυτόχρονα καταδίκης της έμφυλης σωματικής και ψυχικής βίας, της  διακίνησης, εμπορίας κι εκμετάλλευσης γυναικών.

    Σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία η γυναίκα αστυνομικός έχει βρει τη θέση της σε εργασιακό, μισθολογικό και βαθμολογικό επίπεδο. Οι γυναίκες απασχολούνται σε όλες τις Υπηρεσίες, τόσο μάχιμες όσο κι επιτελικές. Από το έτος 1965, που κατετάγησαν οι πρώτες γυναίκες στο Σώμα, έως σήμερα οι συνθήκες έχουν αλλάξει, αλλά ο αγώνας, για την εφαρμογή της πλήρους ισότητας στην πράξη, μέλλει να συνεχισθεί. Τα καθήκοντα και οι ιδιαιτερότητες του γυναικείου αστυνομικού προσωπικού προβλέπονται, αναγνωρίζονται και προστατεύονται στην Κανονιστική Διαταγή 11, η οποία πρέπει εν μέρει να επικαιροποιηθεί και να προσαρμοστεί στη σύγχρονη εποχή.

     Στο συνδικαλιστικό χώρο οι γυναίκες μετέχουν κι αγωνίζονται για την προάσπιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των συναδέλφων, αλλά και για να αναδειχθεί μέσα στο χώρο αυτό η φωνή των γυναικών. Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών στη συνδικαλιστική της δράση κατήγαγε σημαντική πρωτιά, καθώς εξέλεξε την ΒΑΓΕΝΑ Σοφία, την πρώτη γυναίκα Αξιωματικό στην ιστορία του Δ.Σ. της ΠΟΑΞΙΑ.

     Χρόνια Πολλά στην Ελληνίδα Αστυνομικό και σε όλες τις γυναίκες!  

Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.     

Διαχειριστής

Α.ΚΙ.Δ.Α.

Aνοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικων.