Ο νεαρός αστυνομικός που θέλησε να υιοθετήσει μικρό προσφυγόπουλο στη Σάμο

by 11:04 μ.μ. 0 comments

Η ιστορία του νεαρού αστυνομικού Μάριου Κουτσούκου στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Σάμο.
Πώς γνώρισε το προσφυγόπουλο που θέλησε να γίνει ανάδοχος γονιός του.


Ο Μάριος Κουτσούκος είναι ένας νεαρός αστυνομικός που αθόρυβα και ανθρώπινα έχει στηρίξει πολλούς πρόσφυγες στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Σάμο.
Για την εμπειρία της Σάμου και την επαφή με τους μετανάστες:
"Τα καλυτερα! 6 μήνες εκεί είδα τα πραγματα όπως έχουν και όχι όπως τα παρουσιάζουν! Είχα πολλές καλές εμπειρίες στην Σάμο! Μέχρι και δώρα έχω απο τους μετανάστες! Θυμάμαι ότι ενώ τους δίναμε τα τιμαλφή τους να φύγουν να πάνε με το βανάκι της Ελ.ΑΣ. στο λιμάνι για Πειραιά καθόντουσαν και μου φώναζαν "Mario one photo please" και βγάζαμε σέλφι. Φώναζαν οι άλλοι άντε τελείωνε θα χάσουμε το πλοίο!".
Φοιτητής στο μαθηματικό της Πάτρας μέχρι το 2009, προτίμησε μια καριέρα στην αστυνομία και δεν το έχει μετανιώσει, γιατί από το πόστο αυτό ήρθε σε επαφή τον ανθρώπινο πόνο και αποφάσισε να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε...
«Προσπάθησα να γίνω ανάδοχος της μικρής Μπέλας»
Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Μάριος θέλησε να γίνει ανάδοχος ενός μικρού κοριτσιού που γνώρισε στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων της Σάμου και συνδέθηκε πολύ μαζί της. Μιλώντας στο thebest.gr αφηγείται την ιστορία της Μπέλα:
«Προσπάθησα να κάνω ενέργειες ώστε να γίνω ανάδοχος γονέας δηλαδή να δίνω κάποιο ποσό και να έρχομαι σε επικοινωνία με την μικρή ώστε να μαθαίνω το πώς μεγαλώνει! Αλλά δεν είχε καθόλου χαρτιά, ήταν αγνώστου διαμονής και δεν ήταν εφικτό».

Ο Μάριος διατηρεί ακόμη και σήμερα επαφές μέσω facebook με νέους από τη Συρία που έφυγαν από τη Δαμασκό κυνηγημένοι αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στη Γερμανία. Τον φώναζαν με το μικρό του όνομα και ακόμα και σήμερα τον συμβουλεύονται. 



Διαχειριστής

Α.ΚΙ.Δ.Α.

Aνοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικων.